Gaume Tourisme: vers la page d'accueil 

Toerisme: Gaumse dorpen > Lacuisine

Lacuisine strekt zich uit langs de nationale weg tussen Florenville en Neufchâteau, parallel met de Semois. De oude schrijfwijze "Cuisina" (of Quisine) verwijst naar de tijd toen de graven van Chiny hier tijdens hun jachtpartijen hun "keukens" opsloegen.
Stroomafwaarts van het dorp ligt een opmerkelijke gerenoveerde oude watermolen, die ooit een zagerij aandreef. De molen werd tijdens de Oostenrijkse overheersing gebouwd. De windwijzer met keizerlijk wapenschild dateert van 1770.
Gewaardeerd door vissers en liefhebbers van boswandelingen, vormt Lacuisine een bijzonder vakantieoord. In het centrum van het dorp beschikt het verkeersbureau over een recreatiedomein in de nabijheid van een prachtig watervlak op de Semois. Baden in de rivier of zonnebaden, kanovaren of kajakken, waterfietsen, kinderspelen, picknicken, vissen, wandelen, tennis,… het kan allemaal in het aangename kader van Lacuisine. Aan de aanlegsteiger La Goutelle eindigt de mooie afdaling van de Semois vanuit Chiny naar Lacuisine.

Bezienswaardigheid: - Oude molen

 Lacuisine

 

>> Toerisme : Uitstappen - Dorpen - Streekgerechten - Bezienswaardigheden


[ Auberge de la Vallée ] [ Aux Comtes de Chiny ] [ Château Latour ] [ Hotel de France ] [ Hostellerie St.Cécile ]
[ Le "Bercail" ] [ Le Nid d'Izel ] [ Le Point de Vue ] [ Le Prieuré des Conques ]

[ Geografie ] [ Geschiedenis ] [ Culutur ] [ Sporten ] [ Evenementen ] [ Links ]